Krompirići u sosu od mirođije
Mirođija je začinska biljka koja se može mešati u većinu jela. Zato naš narod i ima izreku “ U svakoj čorbi mirođija“. Upravo zbog planetarne…
Mirođija je začinska biljka koja se može mešati u većinu jela. Zato naš narod i ima izreku “ U svakoj čorbi mirođija“. Upravo zbog planetarne…
Sezona je kajsija i šteta je da prođe, a da ovo egzotično voće nismo iskoristili u nekom kolaču.Veoma je aromatičan, kiselo-slatkog ukusa, sa testom koje…
Po ocu Slovak, po majci Bunjevac. Zbog svog imena i činjenice da je izvanredno govorio jezik, većina je bila uverena da je Mađar. Opet, pisao je na srpskom…
Ни свесни нису били наши шта нас чека. Ко би и помислио да ће нас напасти кључеви и то они наши, најрођенији и најважнији. Туђе нисмо дирали а своје нисмо…
Prošli smo Banat uzduž i popreko, ali nigde nismo čuli da se o njemu govori kao ovde u Crepaji. Što se banatske priče tiče, ovde smo se…
Iz nekog čudnog i neobjašnjivog razloga u mnogo domaćinstava ovaj kolač se pravi češće u zimu, kada se višnje mogu naći samo u zamrzivaču…
Kada je pre tačno 40 godina u Novom Sadu otvoren kineski restoran „Sečuan“ započelo je dugo putovanje u sve radosti ukusa koje donosi…
Nedavno sam čuo dve zanimljive stvari. Pa ih onda, upario sa trećom. Prva se odnosi na jedan tekst o Baču. U njemu doslovno stoji nešto…
Onda je i ovde kod nas počelo da se menja, ko u onoj Čorbinoj pesmici „Zajebali Rusi klimu, mesto leta šalju zimu“. Kad smo bili mali u velikoj…
U priču o ovom znamenitom fruškogorskom manastiru, koji je kao arhitektonsko ostvarenje, možda najvredniji objekat među 16 srednjevekovnih manastira…