Praznična pita od ostataka
Teško je naći kuću u ovim našim krajevima u kojoj se tokom praznika, što su pred nama, baš sve pojede. Obično ostane hrane…
Teško je naći kuću u ovim našim krajevima u kojoj se tokom praznika, što su pred nama, baš sve pojede. Obično ostane hrane…
Sad je to već bilo zdravo davno, ostale su samo uspomene, da se prepričavaju u ovo doba, kad se menjaju stara i ova godina što dolazi…
Kultni pisac Selidžer autor je jedne meni krajnje bliske rečenice: „Ono što zaista može da me nokautira je knjiga nad kojom, kada je pročitate…
Kakav napisati uvod o sarmi? Jelu koje označava godišnje doba bolje nego bilo koji meteo izveštaj, jer, kaže se da zima počinje onda…
Tišina je nešto što se ne čuje, a opet je svi i slušamo i čujemo. Ona je deljiva, moš je podeliti, al’ ne sa svakim. Deljiva je samo s onim ko se razume u tišinu….
Samo mnoštvo nevezanih iskustava, lutanja, posmatranja. Večito u nekakvom stanju izvan stvarnosti…
Povremno nas na sajtu kritikujete što ne objavljujemo više recepata za torte pa zato evo jedne, ali slane. Idealna je za druženja…
Grešite se ako se čudite što objavljujemo recept za jednu od najpoznatijih italijanskih poslastica. Tiramisu je na vojvođanske trpeze…
Jovan Sterija Popović zadesio nam se u trenutku rađanja konačno slobodne, moderne države. Sa talentom i obrazovanjem…
Bilo je to ono vreme kad su ljudima zubi služili da grizu a da ne ujedaju, da se smeju široko i da imaju čime da sažvaću sve…