Milan Živković: SVE, SVE… ALI BANAT
Vrhunski umetnik, promoter, predavač, arhivista… neko ko o fotografiji zna baš sve. I opet, s istom strašću kao pre pola veka, hvata svaki trenutak. amalo smo se sreli u Omoljici. A mogli smo to...
Vrhunski umetnik, promoter, predavač, arhivista… neko ko o fotografiji zna baš sve. I opet, s istom strašću kao pre pola veka, hvata svaki trenutak. amalo smo se sreli u Omoljici. A mogli smo to...
Године се деле свакојако. Прво на старе и нове, ратне и у миру, младалачке и старачке, оне с јаким зимама кад је дрво пуцало, оне кад је…
Pijace su pune malina, dinje su na vrhuncu, sve je više grožđa, a ni borovnice ne treba zaboraviti. Od svega toga se mogu napraviti prelivi za jedan od…
Ovaj složenac od povrća je pravo osveženje na stolu, kako za oko tako i za nepce. Toliko je lepo i šareno, da ga neki nazivaju i vatrometom iz rerne. Može se poslužiti kao toplo…
Ako krenete od Ade, posle manje od desetak kilometara nailazite na Sterijino. Onda kombinacijom letnjeg i asfaltnog puta stižete u Utrine. Nedugo zatim ulazite u Obornjaču. Ovo kratko putovanje mnogima će se učiniti kao...
Neki dan sam ulazio u kuću jednog domaćina. Nisam još ni prekoračio trpezarijski prag, kada je poskočio kao dete koje ugleda velikog guštera ispod…
Kada dolazite u Lazarevo, najvažnije vam je da znate – ovde nemate jednu, već hiljadu priča! Ovo besprekorno ušoreno selo nadomak Zrenjanin…
Pre neki dan, dva sata iza ponoći, vraćao sam se iz Banatskog Karađođeva. To mesto ima neverovatnu privilegiju da u njemu živi i radi Milan Martinović…
Ulazimo u mesec kada treba povesti računa o svečanim trpezama. Naime, u aprilu su oba Uskrsa koja se slave u Vojvodini. Možda je ovaj fantastični recept…
Odavno već putujem po Vojvodini i redovno nešto pribeležim. Jedno sam iz iskustva naučio. Gde god odeš, pa naiđeš na domaćina voljnog da ti pripoveda…