Roze minjoni
Nekada, kad je u poslastičarnicama pored baklava i tulumbi bilo još vrlo malo kolača, roze minjoni, rum minjoni, kupasti minjoni, kako ih…
Nekada, kad je u poslastičarnicama pored baklava i tulumbi bilo još vrlo malo kolača, roze minjoni, rum minjoni, kupasti minjoni, kako ih…
Mekike su, kažu, tradicionalno balkansko, a pre svega, srpsko, bugarsko i makedonsko jelo. Nekada davno pravile su se sedam dana posle rođenja…
Ima divana svakojakog, nešto neko čuo, kazo nekom, onda taj neko kazo još nekom, pa kad je stiglo do mene, ko zna koji sam bio po redu…
Poslednjih mesec-dva bio sam nekoliko puta u sremačkim selima duž auto-puta, od Beograda prema Mitrovici. Krnješevci, Šimanovci, Pećinci…
Netačno pevaju kako umiru stare kafane. U svakom od nas, medjutim, tiho pamti jedan Prust, mareći njihove mirise, tajne, svetlosti subotnje…
Na pitanje koliko je sati, odgovara se na ovim našim geografskim širinama raskalašno i pomalo razdragano. Beogradski nadrealisti su tvrdili…
Vojvodina i Šumadija su izričito imigracioni prostori, u koje smo, svi, redom, stigli kad tad a možda i ranije. Po Veljku Petroviću, to su sestre koje daju…
Nikada nije na odmet pokazivati u kolikim je razmerama najpre fotografija, a potom muzika takozvanih lakih nota, više i snažnije od bilo čega…
Jabuka je od onih u sela, u koja kad dođete pa kažete da ste iz lista imena „Vojvođanski magazin“, svi se pomalo iznenade i obraduju i na sam pomen…
Kada u google pretraživač ukucate reč „palačinke“, za 0,55 sekundi dobićete 3.230.000 rezultata. Inače, sam naziv ovog jela potiče od latinske…