Teletina s divnim pireom
Naravno, ne mora biti teletina. Skupa je i teško se pronalazi, a sasvim dobro može da posluži i ćureće ili pileće belo meso…
Naravno, ne mora biti teletina. Skupa je i teško se pronalazi, a sasvim dobro može da posluži i ćureće ili pileće belo meso…
Domaći sokovi su nekad bili deo svakog špajza koji je držao do sebe, a onda su, kako su špajzevi sve više postajali prostorije za odlaganje cipela, dom…
Ovaj fantastični recept ovih dana pojavio se na stolovima domaćica širom naše zemlje i većina njih kaže da je reč o japanskom kolaču…
Verovatno ne postoji nijedno veće mesto u Vojvodini bez picerije. Jednostavno, kao i ceo svet, zavoleli smo ovaj italijanski specijaltet…
Spreman si da izgovoriš i najhrabrije… Poput onog da ne voliš pileće meso iz supe, pa ga nedeljom o ručku trpaš u usta, a onda…
Dara je bila Darinka, a Paju su u crkvene knjige upisali da se zove Pavle. Obadvoje su bili Đurđevčani u tom novom selu, kad su Srbi odbegl…
Mol je jedno „redno“ i ozbiljno mesto. U okruženju je većih varoši. Između Bečeja i Sente, a tik uz Adu, koja se poslednjim redom kuća na njega…
Krofne postoje još od antičke Grčke i starog Rima, kada su trake od testa pržene i služene s medom ili sosom od ribe. Ovaj desert…
Kad se spomene ječam, verovatno je svima prva asocijacija ‒ pivo. Ali, ječam je mnogostruko korisna žitarica, a koristi se još od neolita. U nekom razdoblju…
Sedimo ovih dana mi malko stariji od onih mlađih i gledamo kroz cvikere, ne bil vidli štogod sitno. Nama je najsitiniji letvarski ekser…