Sve naše lopte
Očin će ga znati ko je prvi i šta je šutno. Nema sad vise, il’ bolje kasti – nema još take nauke koja bi to rastumačila. Ostaće za veki vekova večno pitanje…
Očin će ga znati ko je prvi i šta je šutno. Nema sad vise, il’ bolje kasti – nema još take nauke koja bi to rastumačila. Ostaće za veki vekova večno pitanje…
Dok bi svi u okolini voleli da budu vinogradari i voćari, Susečani ne kriju da je njihovo mesto oduvek bilo poznato po vrednim ljudima i dobrim stočarima. Problem je u tome što to danas...
Svi volimo da nas neko pohvali, a jedan od najlakših načina da doživite ovacije jeste da napavite domaće slatko. Još kada ono sadrži dozu egzotike…
Kada kažemo „džem“, uvek mislimo na nešto slatko. Kajsija, jagoda, šljiva, šipak… Ovde je, međutim, reč o džemu od crvenog luka…
Malo toga dobrog osvajači ostavljaju za sobom. Ostalo je, međutim, i nešto korisno od Turaka nakon veka i po njihove vladavine Fruškom gorom…
Bio sam, sećam se, u nekom društvu u kom se živo pričalo o osećanju života i sveta onih ljudi koje ćemo kasnije nazvati svojom prvom porodicom…
Umo je svašta. Više je naučio sam i kroz život, neg što su mu učitelji utuvili u glavu u osmoljetki. Dalje nije ni išo, šta će, znao je sve što mu je trebalo…
Te septembarske nedelje rominjala je prva jesenja kiša na čenejskom salašu 137. Pogodno, da ne kažem rajsko vreme za svingerski svet…
Neverovatno, ali istinito. Postoji u nas jedno selo koje je poznatije u svetu nego kod nas. Da li ste vi ili neko vaš bili u Kovačici…
U to doba još se naveliko ‒ svako veče kad svet poradi poslove, kad dođu veliki gosti, dok se sedi na šoru na klupi, kad je rogalj…