Krompir salata s kobasicom
Kobasice ste verovatno probali na nekoliko osnovnih načina, ali ‒ evo pravog iznenađenja! U ovom broju vam predstavljamo salatu s kobasicama. Tek da niko ne može da kaže da ne voli salatu. Bar ovu.
Sastojci:
- 250 g domaće kobasice
- 600 g crvenog krompira
- 2 čena belog luka
- 2 glavice crvenog luka
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 limun
- 1/2 veze peršunovog lista
- Ulje, so, biber
Priprema:
- Krompir skuvajte u slanoj vodi, pustite da se ohladi i isecite ga na kolutove.
- Pripremite umak koji će vam trebati kasnije tako što ćete u avanu izgnječiti beli luk i postepeno mu dodavati maslinovo ulje, uz stalno mešanje. Dodajte i malo limuna te mešajte sve dok ne dobijete kremast umak.
- U većem tiganju dobro zagejte ulje i položite u njega jedan po jedan kolut barenog krompira, pa pecite obe strane dok ne porumene. Zatim izvadite krompir.
- U isti tiganj, u masnoću koja je ostala, ubacite kobasicu i samo je zagrejte.
- Krompiru dodajte ugrejane kobasice, crveni luk seckan na trepavice i umak koji ste već pripremili. Sve polako promešajte i na kraju pospite peršunovim listom koji ste malo usitnili.